Taarbæk Kirkes historie

Kirkens historie del I - del II - del III - del IV - Præster ved Taarbæk Kirke


Præster ved Taarbæk Kirke:

Thorkild Grosbøll

Sognepræst Thorkild Grosbøll, født 27. februar 1948 i Støvring, han blev cand. theol. i 1975 ved Københavns Universitet. Grosbøll har været sømandspræst i Lissabon og sognepræst ved Davidskirken i København. I juni 1991 blev han ansat som sognepræst i Taarbæk Sogn i Kongens Lyngby Provsti. I 2003 udgav Grosbøll en bog, og gav nogle avisinterviews, der blev udlagt som, at han var præsten der ikke troede på gud. Det medførte, at biskop Liselotte Rebel suspenderede ham fra hans embede, men Taarbæks borgere og menighedsråd gik i aktion for at beholde Grosbøll som sognepræst, og efter næsten to års tovtrækkeri blev Grosbøll genindsat i embedet, hvor han virkede frem til 2008.

forrige / næste / tilbage til oversigten


I Det Gamle Testamente er der en fortælling om Kong Saul, der indimellem syntes, at sindet kunne blive mørkt og tankerne tunge. Han erfarede, at den unge Davids musik kunne lette stemningen, og få humøret til at stige.

Han erfarede også, hvordan musikken kunne understøtte og udvide glæden, når livet var stort og vidunderligt.

Musik kan løfte, vække sindet, give nyt håb og mod, ideer, ro og tid til refleksion.

Vores orgel har godt 1200 piber med toner der spænder fra den spædeste tone til den dybeste bas. Fint spejl af livet og de toner vi kan opleve dét i.


TAARBÆK KIRKE - Edelslundvej 10 - DK-2930 Klampenborg